Stengs, Boadu en Wijndal 'interessante spelers': 'Misschien al balletje opgegooid'

Stengs, Boadu en Wijndal 'interessante spelers': 'Misschien al balletje opgegooid'

10-04-2020 15:37 Laatste update: 15:45
64

AZ-groeibriljanten Calvin Stengs, Myron Boadu en Owen Wijndal staan op de radar van Ajax, stelt Steven Kooijman van De Telegraaf. Volgens de AZ-watcher zijn de drie al meerdere malen bekeken door Ajax-scouts.

Kooijman mocht namens De Telegraaf vragen van voetbalvolgers beantwoorden: één van hen vroeg zich af of Ajax 'serieuze belangstelling' heeft voor één van de drie AZ'ers. 'Natuurlijk vindt Ajax dit trio zeer interessante spelers, Ajax-scout Hans van der Zee heeft vaak genoeg op de tribunes gezeten om hen te bekijken', aldus de clubwatcher over de linksback, de rechtsbuiten en de spits.

Ajax zou bovendien Frank de Boer als troefkaart in kunnen zetten: de oud-trainer van Ajax is de schoonvader van Stengs. 'In het huidige voetbal worden de eerste contacten al lang niet meer via de clubs gelegd, het is een grijs gebied geworden. (...) In het geval van Stengs zou er in het informele circuit zomaar een balletje opgegooid kunnen zijn', denkt Kooijman. Dat de belangen van de drie behartigd worden door Mino Raiola, lijkt ook geen belemmering te zijn. 'Volgens insiders hoeft de zaakwaarnemer van de drie musketiers, Mino Raiola, een overgang niet in de weg te staan, zoals in het verleden werd gesuggereerd.'

De Amsterdammers zullen echter de hoofdprijs moeten betalen, mocht hun interesse concreet worden. Zowel Wijndal, Stengs als Boadu ligt nog vast tot 2023.