Kasem sluit arbitragezaak over Nouri niet uit: 'Standpunten liggen ver uiteen'

Kasem sluit arbitragezaak over Nouri niet uit: 'Standpunten liggen ver uiteen'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 17:08vr 10-04-2020 om 17:08

De kans bestaat dat er een arbitragezaak komt over Abdelhak Nouri. Dat zegt Khalid Kasem, woordvoerder van de familie Nouri en schrijver van het boek 'Abdelhak Nouri - Een onvervulde droom' tegen NU.nl. Eerder sloot Ajax-directeur Edwin van der Sar een arbitragezaak al niet uit.

Ajax en de familie Nouri komen maar niet tot overeenstemming over de te betalen schadevergoeding. Nouri stortte begin juli 2017 in Oostenrijk in elkaar in een oefenwedstrijd tegen het Duitse Werder Bremen. Een jaar later erkende Ajax volledige aansprakelijkheid. 

Inmiddels lijkt een arbitragezaak een serieuze optie. "Ik sluit het niet uit, want alle standpunten liggen ver uiteen", zegt Kasem. "Ajax voert twee redenen aan om te betwijfelen of 'Appie' ooit Ajax 1 zou hebben gehaald. Ten eerste zijn ze sceptisch of hij echt zo goed was geworden als veel mensen zeggen. Dat heeft de familie veel pijn gedaan."

"Ten tweede denkt Ajax dat je met een onderhuidse icd (implanteerbare cardioverter-defibrillator, red.) die niet in direct contact met het hart staat - die 'Appie' misschien nodig zou hebben gehad - betaald voetbal wel kan vergeten", vervolgt Kasem. "Wij vinden dat niet rechtvaardig en zeggen dat hij helemaal niet kansloos was."

Ajax zal de familie Nouri in geld moeten compenseren. "Maar dat komt altijd om de hoek kijken op het moment dat iemand aansprakelijk is voor het verlies in arbeidsvermogen", zegt Kasem. "Dat wordt weliswaar gemeten in een geldbedrag, maar dat is een middel om die aansprakelijkheid uit te drukken. Niet het doel."

Kasem zegt dat de familie vooral een 'rechtvaardige weging' van 'Appie' wil. "Dat hij het krediet krijgt dat hij verdient. De moeizame manier waarop Ajax in het verleden is omgegaan met dit dossier heeft niet voor veel vertrouwen gezorgd."

Lees hier het hele interview van NU.nl met Khalid Kasem

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws