Van Ginkel al bijna twee jaar buitenspel: 'Infectie, beschadiging, weer operatie'

Van Ginkel al bijna twee jaar buitenspel: 'Infectie, beschadiging, weer operatie'

10-04-2020 20:42
16

Marco van Ginkel behoort tot een select gezelschap van Chelsea-spelers dat nog welkom is op Stamford Bridge. De 27-jarige middenvelder mag in het stadion van The Blues verder werken aan zijn revalidatie van een zware knieblessure.

Van Ginkel deelde onlangs via social media een video waarin te zien was dat hij in zijn eentje in het stadion trainde. "Klopt, dat mag voor de jongens die dichtbij het stadion wonen. En ik woon er dichtbij", vertelt hij daarover in gesprek met PSV TV. "Andere jongens gebruiken het trainingscomplex: dat mag ik dan weer niet, want dat is net te ver. Maar in het stadion mag het alleen als ik in mijn eentje ben. Dus het is niet gezellig of zo, maar het is niet anders", lacht hij.

De achtvoudig Oranje-international zal na de uitbraak van het coronavirus nóg langer op zijn rentree moeten wachten: Van Ginkel speelde op 6 mei 2018 zijn laatste officiële wedstrijd en kampte sindsdien voortdurend met knieklachten. "Ik ga al richting de twee jaar, met deze omstandigheden erbij gaat het wat langer duren dan misschien gepland. Maar het is niet anders. Ik kreeg een infectie, dat beschadigde mijn kruisband, dat moest schoongemaakt worden, toen heb ik nog een operatie moeten ondergaan, omdat er niet goed uitzag. Daar gingen wel wat maandjes overheen, ja."

Een derde rentree bij PSV, waar Van Ginkel al twee keer gestald werd, zat er dus ook niet in. "Ja, daar gaan we weer, haha... Nee, ik was nog niet fit, dus er was geen contact in die trant. Ik heb nog contact met mensen bij PSV, maar niet over een eventuele winterperiode."