'Als wij verdergaan in de Eredivisie, wat voor voorbereiding hebben we dan gehad?'

'Als wij verdergaan in de Eredivisie, wat voor voorbereiding hebben we dan gehad?'

10-04-2020 22:59
11

Foeke Booy vindt het onbegrijpelijk dat de KNVB de Eredivisie en Keuken Kampioen koste wat kost af wil maken. Wat de technisch manager van de club betreft was er een dikke streep onder het seizoen gezet. Gezondheid staat voorop, zegt Booy.

Booy kijkt in eerste instantie naar de gezondheid, maar richt zich ook op de trainingen van de spelers, zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Ik weet niet hoe mensen denken, maar er is de afgelopen weken geen enkele keer op weerstand getraind. Zo'n individueel programma is prachtig, iedereen is super gemotiveerd, maar dat is toch heel wat anders dan een groepstraining of wedstrijd. Aan krachttraining is helemaal niet gedaan nu alle sportscholen ook nog steeds dicht zijn."

Booy vraagt zich af hoe het moet met het nieuwe seizoen. De start van de Eredivisie staat gepland voor 14 augustus. Zoals het er nu naar uitziet promoveert Cambuur. "Maar als dit seizoen eindigt op 3 augustus en wij gaan dan verder in de Eredivisie, met nieuw spelersmateriaal erbij, wat voor voorbereiding hebben we dan gehad? Die start van het nieuwe seizoen is amper uit te stellen, want in 2021 wacht nog een EK. Alles moet dus op tijd klaar zijn, er is een deadline. Maar hoe gaan we dat doen?’"

Booy beseft dat het een overmachtsituatie is en dat Cambuur zich aan zal moeten passen, maar toch had hij het anders aangepakt. "Dan was dit totaal anders opgelost. Soms is het helemaal niet erg dat het voetbal zich nederig opstelt. Dat gebeurt nu niet."