'Wij weten dat wij volgend jaar gewoon weer Keuken Kampioen Divisie spelen'

'Wij weten dat wij volgend jaar gewoon weer Keuken Kampioen Divisie spelen'

11-04-2020 00:01
41

Technisch directeur van Roda JC Jeffrey van As zit vol met vragen over de herstart van de competitie. Hij gaat uit van de adviezen van het kabinet en het RIVM.

Van As hoopt dat de spelers van Roda zo snel mogelijk weer kunnen trainen en spelen. "En het liefst natuurlijk met publiek. Maar als dat zonder publiek moet, dan zonder publiek. Het is een hele lastige kwestie voor iedereen", zegt Van As tegen het Algemeen Dagblad.

Van As legt uit met welke vragen hij zit. "Want als je deze competitie niet afmaakt, wat zijn dan de consequenties? Promoveert er dan niemand, degradeert er dan niemand? Voor mij is het makkelijk praten. Roda staat zeventiende, heeft geen periode gewonnen, dus wij hebben nergens recht op of last van. Wij kijken eigenlijk al naar volgend seizoen. Maar de clubs die bovenaan staan of onderaan in de Eredivisie, daar zijn de consequenties veel groter. Wij weten gewoon dat wij volgend jaar weer eerste divisie spelen."

De technische man van Roda hoopt dat het seizoen uitgespeeld gaat worden, maar zijn gevoel zegt iets anders. "Mijn gevoel zegt dat dat niet gaat gebeuren. Ik denk wel dat heel veel mensen het missen om op televisie voetbal te kijken. Want als je wedstrijden op tv ziet van je eigen club, dan geeft dat je leven iets meer kleur. Het moet gewoon veilig zijn, dat is het belangrijkste."