Steun van AZ-collega Slot voor Ten Hag: 'Iets waar Ajax 25 jaar naar smachtte'

Steun van AZ-collega Slot voor Ten Hag: 'Iets waar Ajax 25 jaar naar smachtte'

11-04-2020 09:55
65

Arne Slot kan zich niet vinden in de kritiek die Ajax-trainer Erik ten Hag ten deel viel voor de coronacrisis. De oefenmeester van concurrent AZ ziet dat roem in het voetbal vergankelijk is.

"Erik ten Hag bereikte vorig seizoen iets waar Ajax 25 jaar naar smachtte: de halve finale van de Champions League. Plús de dubbel. Toch was hij zes maanden later regelmatig onderwerp van kritiek. Onvoorstelbaar, maar het gebeurt gewoon", zegt Slot in de Volkskrant.

Slot ziet dat succes en falen heel dicht bij elkaar liggen. "Ik weet hoe afhankelijk je bent van dingen die net goed moeten vallen. Pas in de laatste minuut kwalificeerden we ons voor de groepsfase van de Europa League via een doelpunt van Stengs tegen Antwerp, dat al twee rode kaarten had gekregen. Daardoor heb je qua resultaat een kickstart van het seizoen. Gaat die bal op de paal kan dat enorme gevolgen hebben. Misschien zelfs voor je carrière."

Vanuit zijn omgeving krijgt Slot vaak te horen dat hij moet genieten als het goed gaat. "Maar het geeft mij juist rust om nu al te weten dat de resultaten en dus mijn aanzien straks heel anders kunnen zijn. Terwijl ik gewoon hetzelfde doe."