La Gazzetta: Mertens tekent om drie redenen niet bij bij Napoli

La Gazzetta: Mertens tekent om drie redenen niet bij bij Napoli

11-04-2020 10:37
24

Alles leek in kannen en kruiken, maar een deal tussen SSC Napoli en Dries Mertens is er nog altijd niet. Op de achtergrond schijnt het een en ander te spelen tussen beide partijen, die langer met elkaar door willen.

Sky Italia meldde begin maart dat Napoli en Mertens dicht bij een akkoord waren over een nieuw contract, maar bijna anderhalve maand later is er nog niets getekend. Volgens La Gazzetta dello Sport is er voor het laatst officieel contact geweest op 1 maart. 

Wedden

Meer odds

Volgens de roze sportkrant is Mertens het niet eens met voorzitter Aurelio de Laurentiis wat betreft de boetes. De Laurentiis wilde alle spelers van Napoli beboeten omdat de selectie, destijds geleid door Carlo Ancelotti, na de Champions League-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg in november weigerde op trainingskamp te gaan. Hij startte vervolgens een procedure tegen zijn eigen spelers en zou in totaal 2,5 miljoen euro in willen houden.

Mertens wil dat het geld naar een goed doel gaat, maar daar wil De Laurentiis naar verluidt niet in mee. Daarnaast is de Belg het niet eens met de beslissing van de club om werknemers te ontslaan en neemt hij ook geen genoegen met een toekomstige salarisverlaging.

Volgens La Gazzetta dello Sport is de kans groot dat Mertens, wiens contract na dit seizoen afloopt, vertrekt uit Napels. Arsenal, Chelsea en Manchester United hebben naar verluidt interesse.