Gosens lijkt keuze tussen Nederland en Duitsland te hebben gemaakt

Gosens lijkt keuze tussen Nederland en Duitsland te hebben gemaakt

11-04-2020 11:55
25

Het lijkt er sterk op dat Robin Gosens Duitsland verkiest boven Nederland. De oud-speler van Heracles Almelo en Vitesse had recentelijk nog geen keuze gemaakt over zijn interlandcarrière, maar het begint er toch sterk op te lijken dat Die Mannschaft de beste papieren heeft.

Gosens is geboren in Duitsland, maar heeft een Nederlandse vader en daarom kan hij ook voor Oranje uitkomen. Hij was bezig aan een indrukwekkend seizoen bij Atalanta Bergamo en werd genoemd bij zowel Nederland als Duitsland. 

Italiaanse media wisten eind maart met zekerheid te melden dat Gosens voor een interlandcarrière bij Duitsland kiest, maar het Twentse Dagblad Tubantia sprak dat tegen en stelde dat ook bondscoach Ronald Koeman nog over hem kan beschikken.

Gosens vertelt in gesprek met L'Eco di Bergamo dat hij hoopt op een oproep van de Duitse bondscoach Joachim Löw. "Aan de ene kant is het jammer dat het EK met een jaar verplaatst is omdat ik mijn beste seizoen ooit beleef. Löw heeft onlangs met me gesproken en ik zit dicht tegen een oproep aan. Nu heb ik een extra jaar om te bewijzen dat ik het nationale team waard ben."