'De UEFA begint in te zien dat voetballen dit seizoen niet meer mogelijk is'

'De UEFA begint in te zien dat voetballen dit seizoen niet meer mogelijk is'

11-04-2020 14:37
52

De Jupiler Pro League haalde zich de onvrede van de UEFA op de hals door de Belgische competitie in principe te beëindigen, maar de Europese voetbalbond lijkt zijn mening bij te stellen. De UEFA nam zelfs contact op met Marc Van Ranst.

De UEFA heeft besloten om een beroep te doen op de expertise van de bekende Belgische viroloog, meldt Het Nieuwsblad. In een video-call met Zwitserland, waar het hoofdbureau van de bond zich bevindt, zal Van Ranst toelichting geven bij de omstandigheden in België. Hij sluit zich overigens aan bij de stelling van de Pro League: de komende maanden voetballen is geen optie.

"Ik heb de indruk dat de UEFA begint in te zien dat voetballen dit seizoen niet meer mogelijk is", laat Van Ranst weten. "Niemand kan de Belgische clubs verwijten dat ze de beslissing namen om er streep onder te trekken. Van de Pro League heb ik begrepen dat er minimum drie tot vier weken training nodig zijn alvorens wedstrijden weer mogelijk zijn. Dan is het weinig realistisch de huidige competities nog af te werken."

De Belgen spraken eerder al de intentie uit om een punt te zetten achter het seizoen. De UEFA dreigde toen nog dat de Europese tickets mogelijk op de tocht zouden komen te staan.