'Feyenoord heeft ander plan met Vente en doet voorstel aan Kuyt'

'Feyenoord heeft ander plan met Vente en doet voorstel aan Kuyt'

Gepubliceerd: zaterdag 11 april 2020 om 20:47za 11-04-2020 om 20:47

Laatste update: zaterdag 11 april 2020 om 22:05za 11-04-2020 om 22:05

Feyenoord haalt Dylan Vente terug van RKC Waalwijk. De spits komt niet in aanmerking voor een plek in het elftal van Dick Advocaat, maar wordt ergens anders voor ingezet.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Feyenoord neemt volgend jaar deel aan een nieuwe beloftencompetitie voor spelers onder 21 jaar. De club wil Vente daarin laten spelen.

De nieuwe jeugdcompetitie is voor spelers die niet meteen de stap van het hoogste jeugdelftal naar het eerste elftal kunnen maken. Duidelijk is dus dat Vente niet goed genoeg wordt bevonden voor het eerste elftal van Feyenoord. Vente kwam tot nu toe tot 23 optredens in de Eredivisie voor Feyenoord en debuteerde zelfs in de Champions League.

Vente werd vorig jaar zomer door Feyenoord verhuurd aan RKC, maar in zeventien wedstrijden scoorde hij geen enkele keer. Hij verloor zijn plek aan Mario Bilate. Ook Achraf El Bouchataoui, Jordy Wehrmann en Ian Smeulers, allen verhuurd aan FC Dordrecht, staan op de nominatie om terug te keren naar een jeugdelftal, weet het AD. Of het viertal (incl. Vente) daar überhaupt wel oren naar heeft is niet bekend. 

Feyenoord hoopt dat Dirk Kuyt het nieuwe jeugdelftal gaat leiden. Hij is nu nog trainer van Feyenoord O19 en heeft nog niet op het voorstel van de club gereageerd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws