Nederlandse Grasshoppers-plannen voorlopig stil: 'Nog niet in Zürich geweest'

Nederlandse Grasshoppers-plannen voorlopig stil: 'Nog niet in Zürich geweest'

11-04-2020 21:39
10

De uitbraak van het coronavirus is Bernard Schuiteman erg slecht uitgekomen. De oud-verdediger van onder meer Bayer Leverkusen, Feyenoord en SC Cambuur is als technisch directeur in het roemruchte Grasshoppers Zürich gestapt.

De Zwitserse Rekordmeister is aan lager wal geraakt en probeert er nu alles aan te doen om terug te keren op het hoogste niveau. De club zou bovendien overgenomen worden, maar dat proces heeft vertraging opgelopen. "Daarnaast zou het sportief ook grote consequenties kunnen hebben", legt Schuiteman uit aan De Telegraaf. "Als de competitie definitief wordt gestaakt zal Grasshoppers sowieso weer een extra jaar op het tweede niveau moeten spelen. Dat zou een tegenvaller zijn."

De in Oostenrijk woonachtige Schuiteman merkt ook persoonlijk de verregaande gevolgen van de huidige lockdown in de Alpenlanden. "Zo heb ik nog niet naar Zürich kunnen reizen, omdat de grens tussen Oostenrijk en Zwitserland dicht is", laat hij weten. "Voorlopig heb ik alleen nog maar telefonisch contact kunnen hebben met mijn nieuwe collega's in het nieuwe managementteam en de trainers en andere mensen van Grasshoppers."

Schuiteman is desondanks nog steeds vastbesloten om 'zijn' Grasshoppers terug naar de top te gidsen. De scouting zal een belangrijk onderdeel van deze plannen moeten vormen. "Daar is de afgelopen jaren zwaar op bezuinigd en in mijn ogen is dat een van de oorzaken waarom het zoveel minder is gegaan met de club. Ik denk dat het belangrijk is om niet alleen op basis van video's te scouten, maar ook in stadions aanwezig te zijn en spelers live aan het werk te zien. Dat moet de club weer meer gaan doen."