'Barça betaalde dubieus bedrijf 980.000 euro: vijf identieke contracten gevonden'

'Barça betaalde dubieus bedrijf 980.000 euro: vijf identieke contracten gevonden'

Gepubliceerd: zaterdag 11 april 2020 om 22:22za 11-04-2020 om 22:22

Diario SPORT heeft inzage gekregen in de resultaten van het onderzoek naar de Barça-gate, beweert de Spaanse sportkrant. FC Barcelona liet eerder deze week weten dat PriceWaterhouseCoopers een onafhankelijk onderzoek zou verlenen naar de diensten die het bedrijf i3 Ventures voor de club zou verlenen.

Clubvoorzitter Josep Maria Bartomeu werd ervan beschuldigd het bedrijf voor veel geld ingehuurd te hebben, om zijn eigen populariteit te vergroten middels een online haatcampagne, gericht tegen politieke tegenstanders. FC Barcelona ontkende de berichtgeving ten stelligste en eiste rectificatie: volgens SPORT heeft PriceWaterhouseCoopers echter bewijs gevonden dat de club 980 duizend (!) euro aan i3 Ventures heeft betaald. Dit bedrag ligt ver boven het marktconforme niveau: vergelijkbare diensten bij andere bedrijven kosten 120 à 150 duizend euro.

De onderzoekers vragen zich dan ook af waarom Barça met het in Uruguay gevestigde i3 Ventures in zee is gegaan: de club had immers ook Spaanse bedrijven met een betere reputatie én een gunstiger prijskaartje in kunnen schakelen. Volgens SPORT zijn er bovendien vijf identieke contracten in de boekhouding aangetroffen, alle vijf afkomstig van aan i3 Ventures gelinkte bedrijven.

De onthullingen zullen de positie van Bartomeu er niet stabieler op maken: de preses ligt al langere tijd onder vuur. Deze week hing vice-voorzitter Emili Rousaud de vuile was buiten: hij vertrok uiteindelijk uit Camp Nou, net als vijf andere bestuursleden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws