Haaland: 'Dat zelfvertrouwen van Ibrahimovic heb ik ook altijd gehad'

Haaland: 'Dat zelfvertrouwen van Ibrahimovic heb ik ook altijd gehad'

12-04-2020 09:14
20

Erling Haaland heeft net als zijn idool Zlatan Ibrahimovic niet lang nodig om indruk te maken. De Noorse sensatie van Borussia Dortmund laat tegelijkertijd weten dat hij nog niet denkt aan een vertrek uit het Signal Iduna Park.

Haaland verruilde RB Salzburg afgelopen winter voor twintig miljoen euro voor Dortmund. In Noordrijn-Westfalen kent de negentienjarige spits een flitsende start met negen goals in acht Bundesliga-optredens. De vergelijkingen met die andere Scandinavische held zijn dan ook snel gemaakt.

"Ik hou van zijn manier van denken", zegt Haaland tegen FourFourTwo over zijn idool Ibrahimovic. "Dat zelfvertrouwen van hem heb ik ook altijd gehad, dat heb ik gewoon van nature. Ik vind het ook knap hoe hij van de ene naar de andere club gaat, naar een andere competitie, wat niet gemakkelijk is, en dan binnenkomt en vanaf het begin weer scoort."

Toch denkt Haaland dat de twee qua spel niet veel op elkaar lijken. "We zijn allebei groot en spits, maar we hebben een andere speelstijl. Het is lastig ons te vergelijken. Ik ben wie ik ben. Ik heb Zlatan nog niet gesproken, wie weet in de toekomst."

Zijn eigen toekomst ligt voorlopig in Dortmund. Hij ziet de Bundesliga-topclub niet als een springplank. "Mijn droom is de Champions League winnen met Dortmund. Vanaf het eerste moment had ik een heel goed gevoel hier. De hele club sprak me aan, van de geschiedenis tot de mensen die de club nu runnen en de filosofie."

Haaland wordt al in verband gebracht met onder meer Real Madrid en Manchester United. "We besloten dat Dortmund de beste optie voor mij was en dat is het ook. Ik heb het niet over andere clubs. De belangstelling is wel leuk, het betekent dat je iets goed hebt gedaan."