Update: Arsenal-spelers leveren in, maar kunnen salaris wel terugverdienen

Update: Arsenal-spelers leveren in, maar kunnen salaris wel terugverdienen

12-04-2020 10:06 Laatste update: 20-04-2020 18:53
11

De spelers van Arsenal hoeven tijdens de coronacrisis niet meteen salaris in te leveren, maar ze doen er goed aan om een ticket voor de Champions League te bemachtigen. Anders worden ze alsnog gekort op hun inkomen, zo meldt The Telegraph.

De Britse krant weet dat The Gunners een akkoord hebben bereikt met de selectie. De Arsenal-spelers staan geen salaris af als de club zich kwalificeert voor de Champions League. Of dat lukt is echter de vraag. Mocht de Premier League nog worden hervat na de coronacrisis, dan moeten de Londenaren een flinke inhaalslag maken.

Arsenal staat momenteel negende en heeft vijf punten minder dan nummer vijf Chelsea. Door de Europese schorsing van Manchester City geeft die positie aan het einde van de rit recht op deelname aan het miljardenbal. Arsenal plaatste zich in 2016 voor het laatst voor dat toernooi. De jaarlijkse loonlasten van 260 miljoen euro drukken daardoor zwaar op de club.

Directeur Josh Kroenke stelde al eens dat Arsenal een Champions League-huishouding heeft, maar een Europa League-budget. De Londenaren was er dan ook veel aan gelegen om zelf een akkoord te bereiken met de spelers, nadat de collectieve onderhandelingen in de Premier League niets opleverden.

Update: De spelers van Arsenal hebben een akkoord bereikt met de club over het 'vrijwillig' inleveren van salaris, melden The Gunners. De selectie van manager Mikel Arteta staat 12,5 procent van het jaarlijkse inkomen af. Wel krijgen ze de kans om het bedrag terug te verdienen door bepaalde doelstellingen te behalen.

'We zullen in staat zijn om geld terug te betalen als we de doelstellingen, waar de spelers een directe invloed op hebben, behalen. Onze financiële situatie zal dan veel sterker zijn', schrijft Arsenal in een verklaring. Om welke doelstellingen het gaat wordt niet gemeld, maar vermoedelijk betreft het onder meer kwalificatie voor de Champions League. Met een negende plaats in de Premier League is dat echter ver weg.

Overigens zijn de afspraken gemaakt in de veronderstelling dat het seizoen in de Premier League wordt uitgespeeld en de Londenaren de volledige tv-gelden ontvangen.