'Babel op dood spoor na Ajax-sof: zaakwaarnemer zoekt naar oplossing'

'Babel op dood spoor na Ajax-sof: zaakwaarnemer zoekt naar oplossing'

12-04-2020 12:34 Laatste update: 18:25
58

Ryan Babel moet van Galatasaray op zoek naar een nieuwe club. Dat wordt althans gemeld in Turkije. Met de verkoop van de 33-jarige aanvaller, die in de winterstop op huurbasis naar Ajax vertrok, moet er ruimte worden gemaakt voor andere spelers.

Babel maakte afgelopen winter de overstap van Galatasaray naar Ajax om zijn plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal veilig te stellen. Dat verliep echter anders dan verwacht: Babel stelde teleur in het Ajax-shirt en het EK werd door de coronacrisis verplaatst naar 2021. Inmiddels is ook de toekomst van de routinier ongewis.

Volgens het Turkse Hürriyet zit men bij Galatasaray niet meer te wachten op Babel. De Oranje-international, die zélf wel oren zou hebben gehad naar een terugkeer, mag naar verluidt uitkijken naar een nieuwe club. Hij zou met een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro tot de grootverdieners behoren. Met het vrijgekomen geld moet de van AS Monaco gehuurde Henry Onyekuru definitief worden vastgelegd.

Zaakwaarnemer Winny Haatrecht is volgens Hürriyet op zoek naar een oplossing voor Babel. Ajax geldt als belangrijkste optie, maar het is onduidelijk of de Amsterdamse club hem wil en kan betalen. Hij staat nog twee jaar onder contract bij Galatasaray.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s a though job to get this ultimate lightskin out the door to run with me smh 📍

Een bericht dat is gedeeld door @ ryanbabel op