Verbeek is terug in Nederland en schakelt door: Als daar een uitdaging ligt...

Verbeek is terug in Nederland en schakelt door: "Als daar een uitdaging ligt..."

12-04-2020 12:40
24

Gertjan Verbeek is terug in Nederland. Omdat er in Australië niet meer wordt gevoetbald en zijn club Adelaide United geen salarissen meer uitbetaalt, richt de 57-jarige trainer zich op andere 'uitdagingen'.

Verbeek staat open voor een terugkeer in het Nederlandse voetbal, laat hij weten. De oud-trainer van onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ hoeft niet per se op het veld te staan. "Ik wil kijken of ik een andere functie ook wat kan betekenen in het voetbal", vertelt Verbeek aan het Algemeen Dagblad.

Een directiefunctie is niet uitgesloten. "Als daar een uitdaging ligt... Heerenveen? Natuurlijk heb ik een heleboel met die club. Vorig jaar zijn we er dicht bij geweest, maar Heerenveen heeft toen gekozen voor een andere koers. Maar er zijn meer clubs waar ik met mijn ervaring en verdiensten behulpzaam zou kunnen zijn."

"Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik op dit moment niet hoef te werken, maar wel wil werken", aldus Verbeek, die plannen heeft om een nieuw huis te bouwen in Dalfsen. "We gaan zien wat er op ons pad komt."