Ronaldo zorgt met trainingssessie in stadion voor commotie in Portugal en Italië

Ronaldo zorgt met trainingssessie in stadion voor commotie in Portugal en Italië

12-04-2020 13:34 Laatste update: 13:56
52

Cristiano Ronaldo heeft geen goede beurt gemaakt in Portugal en Italië. De 35-jarige vedette van Juventus verblijft gedurende de coronacrisis op Madeira en trainde deze week in het stadion van CD Nacional.

Ronaldo vloog in de eerste week van maart naar Madeira om bij zijn zieke moeder te zijn. Toen het weer beter met haar ging, kon hij niet meer terug. Hoewel ook in Portugal wordt geadviseerd om zo veel mogelijk binnen te blijven, trainde Ronaldo deze week in het stadion van CD Nacional - en dat zorgt voor ophef in Portugal en Italië.

Wedden

Meer odds

"Hebben jullie de beelden van Cristiano Ronaldo gezien?", reageert directeur Arturo Diaconale van SS Lazio, een directe titelconcurrent van Juventus, in de Italiaanse pers. "De spelers van Lazio zijn thuis, maar ik zag dat de Portugese televisie prachtige beelden uitzond van een training van Ronaldo in een stadion. Anderen kunnen rustig in het buitenland trainen, wij niet."

Pedro Ramos, de regionale minister van Volksgezondheid op Madeira, ontkent dat Ronaldo vanwege zijn status privileges krijgt. "Cristiano Ronaldo heeft geen speciale permissie om te trainen", aldus Ramos. "Natuurlijk heeft hij het recht om te trainen, zolang hij de regels respecteert, net zoals alle andere mensen. Er zijn absoluut geen privileges."

"We strijden met zijn allen tegen deze pandemie. De beste speler van de wereld moet zijn status nu gebruiken om het goede voorbeeld te geven. Maar volgens mij doet Cristiano dat ook. Hij was maar even in het stadion. Er is geen enkel probleem."