Transfer naar Roma na 141 duels voor AZ en PSV: 'Ik kon nog niet verdedigen'

Transfer naar Roma na 141 duels voor AZ en PSV: 'Ik kon nog niet verdedigen'

12-04-2020 15:58
30

Héctor Moreno heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn periode bij AS Roma. De Italiaanse topclub nam de Mexicaan in 2017 voor zes miljoen euro over van PSV, maar een halfjaar later kon hij alweer vertrekken uit het Stadio Olimpico.

Moreno speelde in totaal 141 duels voor AZ en PSV, maar voetballen in Italië was een heel nieuwe ervaring. "Ik besefte bij Roma dat ik niet wist hoe ik moest verdedigen", zegt de 32-jarige mandekker tegen Multimedio Deportes. "Ik ging naar Pumas toen ik vijftien jaar was en ik wist niet hoe ik moest verdedigen. Maar toen ik naar Rome ging, werd mij duidelijk dat ik het nog steeds niet wist."

"Ik heb nergens zoveel geleerd als in die zeven maanden bij AS Roma", vervolgt de inmiddels 32-jarige Moreno. "Ze legden mij dingen uit tijdens de training, en ik dacht: hoe is het mogelijk dat ik dat niet wist? Ik had altijd met trainers gewerkt die de nadruk legden op aanvallend voetbal."

Moreno verruilde Roma uiteindelijk voor Real Sociedad. De Basken verliet hij vorige zomer voor Al Gharafa in Qatar, waar hij nu nog onder contract staat. De Mexicaan werd in Nederland twee keer kampioen, één keer met AZ en één keer met PSV. Tussendoor speelde hij ook voor Espanyol.