'Getafe wil Deyverson permanent vastleggen, maar zet in op korting'

'Getafe wil Deyverson permanent vastleggen, maar zet in op korting'

Gepubliceerd: zondag 12 april 2020 om 16:34zo 12-04-2020 om 16:34

Laatste update: zondag 12 april 2020 om 17:06zo 12-04-2020 om 17:06

Getafe wil Deyverson graag langer voor de club behouden. De Braziliaanse spits – die zich liet gelden tijdens het Europa League-treffen met Ajax – wordt sinds het begin van het jaar gehuurd van Palmeiras.

Volgens AS is de huidige nummer vijf van Spanje in gesprek met Palmeiras over een definitieve transfer. In het huurcontract van Deyverson is een optie van 5,5 miljoen euro opgenomen, maar Getafe vindt dit te gortig en hoopt een voordeliger transfersom af te dwingen.

Dit lijkt echter een buitengewoon complexe operatie te worden. Volgens weer een andere clausule in de huurovereenkomst zou het aankoopbedrag zakken naar drie miljoen euro, als Getafe zich verzekert van Europees voetbal. Nu de Primera División stilligt en voorlopig niet hervat wordt, is het echter lang niet zeker of de Spanjaarden een beroep kunnen doen op deze clausule.

Deyverson kwam sinds zijn transfer tot zes officiële duels namens de Azulones. Hierin kwam hij één keer tot scoren: tegen Ajax maakte hij zijn veelbesproken treffer, waarna hij de meegereisde fans provoceerde en getroffen werd door een aansteker.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws