'Voor mijn oud-clubs FC Twente en PSV zou het beter zijn om definitief te stoppen'

'Voor mijn oud-clubs FC Twente en PSV zou het beter zijn om definitief te stoppen'

12-04-2020 16:59
16

De meest scorende buitenlander uit de Eredvisie-geschiedenis is zondag 63 jaar oud geworden, maar zal zijn verjaardag niet uitgebreid kunnen vieren. Voormalig FC Twente- en PSV-aanvaller Hallvar Thoresen hoopt dat hij snel weer kan genieten van het voetbal.

De Noor volgt zijn oude werkgevers nog op de voet. "Ik kijk elke weekend naar hun uitslagen. Tenminste, voor de corona-crisis deed ik dat. Het is er echt saaier op geworden", vertelt de jarige job aan het Algemeen Dagblad. Thoresen koestert zijn tijd in Nederland nog steeds. "Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad in Nederland. Ik had wel aanbiedingen. Van New York Cosmos bijvoorbeeld en uit Engeland en Spanje, maar dat werd nooit echt concreet", laat hij weten. "Ik kom elk jaar nog op de reünie van oud-spelers van PSV."

In zijn thuisland Noorwegen had de competitie onlangs moeten beginnen, maar ook de Eliteserien is voorlopig onderbroken door de coronacrisis. "Dus hoe er ooit door clubs dertig wedstrijd gespeeld gaan worden dit seizoen, is de grote vraag", aldus Thoresen. "Bij jullie is dat dus ook nog onzeker? Mijn clubs FC Twente en PSV hebben niet het beste seizoen uit de geschiedenis achter de rug. Voor hen zal het beter zijn als er definitief wordt gestopt."