'Wereld staat in brand, nooit eerder meegemaakt: dan niet uit emotie weer spelen'

'Wereld staat in brand, nooit eerder meegemaakt: dan niet uit emotie weer spelen'

12-04-2020 17:40
20

Jan Kluitenberg, voormalig conditietrainer van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal, zou het geen goed idee vinden als de competities nog hervat zouden worden. Volgens de huidige prognoses van de KNVB zouden er medio juni weer wedstrijden plaats moeten vinden.

Tegen die tijd hebben de spelers drie maanden lang niet getraind. Ook als de clubs in mei al kunnen beginnen met 'optrainen', zou dat te weinig zijn, denkt Kluitenberg. "In de reguliere situatie kan een prof best twee duels in een week spelen, maar nu is dat vragen om blessures", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "De zomerstop is normaal vijf weken en dan heb je ook een lange aanloopperiode nodig."

Kluitenberg vraagt zich bovendien af of het wel zo ethisch is om weer over voetbal te praten, nu de wereld geteisterd wordt door een besmettelijk virus. "De wereld staat in brand en niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt. We moeten niet uit emotie of financiële motieven gaan voetballen", denkt hij. "De maatschappij heeft wel andere problemen op dit moment."