Verbeek keurt uitspraken Overmars af: 'Mag je van een Ajax-directeur verwachten'

Verbeek keurt uitspraken Overmars af: 'Mag je van een Ajax-directeur verwachten'

12-04-2020 18:10 Laatste update: 18:11
101

In essentie heeft hij gelijk, maar Marc Overmars is te ver gegaan door zich publiekelijk uit te spreken voor het afkappen van de Eredivisie. Dat stelt Gertjan Verbeek in gesprek met Voetbal International. Na zijn pittige interview in De Telegraaf kreeg de Ajax-directeur veel over zich heen.

"Ik begreep zijn standpunt, maar van een directeur van Ajax mag je verwachten dat hij zich houdt aan de afspraken die clubs gemaakt hebben. Dat je dus niet op eigen titel gaat praten en zo weer een stortvloed aan nieuwe meningen ontlokt", laat Verbeek weten aan VI.

De KNVB richt zich vooralsnog op het afmaken van de Eredivisie en Eerste Divisie in de zomermaanden. Na de persconferentie van premier Rutte op dinsdag 21 april wordt er meer duidelijk. Verbeek, die terug is uit Australië, weet het ook niet goed. "Jij vraagt me er nu ook naar. Maar wie ben ik om advies te geven? Het belangrijkste is dat er snel duidelijkheid komt."

"Tegelijkertijd moet je je afvragen in hoeverre het zinvol is álles nu maar op slot te gooien. Ieder jaar gaan er duizenden mensen dood aan een griep. Meestal ouderen, met een slechte conditie. Je kunt nu de hele economie naar de klote laten gaan, maar dan gaan volgend jaar allerlei mensen dood aan hart- en vaatziekten. Door de stress. Is dat dan beter?"