Memphis uit het niets trending in Frankrijk: voorzitter Lyon 'doet er alles aan'

Memphis uit het niets trending in Frankrijk: voorzitter Lyon 'doet er alles aan'

12-04-2020 19:14
22

Olympique Lyon doet er alles aan om Memphis Depay in Frankrijk te houden. Dat drukt voorzitter Jean-Michel Aulas zondag de supporters van Les Gones op de borst. Memphis is herstellende van een zware knieblessure, maar kan bijtekenen.

Memphis scheurde in december zijn kruisband en zit nog middenin zijn revalidatie. Omdat zijn contract in de zomer van 2021 afloopt, neemt de spanning onder de Lyon-fans toe. Zéker gezien het feit dat de Oranje-vedette er nooit een geheim van heeft gemaakt nog een stap te willen maken na zijn mislukte periode bij Manchester United.

Zondag gaat op Twitter de hashtag #MemphisStayInLyon rond om hem te overtuigen van een langer verblijf. Dat is Aulas niet ontgaan. De voorzitter laat weten dat hij een eventueel vertrek uit het hoofd van Memphis wil praten. 'Ik hoop echt dat Memphis lang bij de OL-familie blijft. Daar doe ik echt alles voor. Memphis weet dat ook. Ik heb vertrouwen in hem', aldus Aulas.

Aulas maakte vier maanden geleden, voordat Memphis zwaar geblesseerd raakte, al duidelijk dat de 26-jarige Nederlander een aanbieding kan verwachten. "We zullen hem een nieuw contractvoorstel doen, omdat hij een exceptionele speler is. Hij is een innemende jongen en is voor mij niet alleen een goede speler, maar ook een interessant persoon."