Van der Meyde op de bres voor Van der Vaart: Kom op, niet zo raar doen. Bullshit

Van der Meyde op de bres voor Van der Vaart: "Kom op, niet zo raar doen. Bullshit"

12-04-2020 20:58
38

Andy van der Meyde speelde niet lang met ze samen, maar de oud-international heeft warme herinneringen aan Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Dat laat hij weten aan VoetbalPrimeur.

Van der Meyde was een vaste waarde bij Ajax toen Van der Vaart en even later ook Sneijder doorbraken. "Hij kwam in het eerste en was gelijk de man", zegt hij over Van der Vaart. "Zoveel talent, slimmigheid, scorend vermogen en inzicht... Die jongen had echt alles. Hij heeft het ook wel bewezen. Hij was geen praatjesmaker, maar een leuke, lieve gozer."

Dat Van der Vaart niet altijd voor de sport leefde, maakt Van der Meyde niets uit. "Frikandellen en kroketten?", refereert de oud-voetballer van onder meer Ajax, Internazionale en Everton aan een ruzie tussen Van der Vaart en presentator Maxime Hartman in een NOS-uitzending tijdens het EK van 2016. "Je bent toch een mens? Kom op, niet zo raar doen. Bullshit."

Ook Sneijder heeft indruk gemaakt op Van der Meyde. "Hij was tweebenig en dat was heel goed voor mij als buitenspeler. Ik hoefde alleen maar diep te gaan, de ballen kwamen wel aan. Toen ik nog bij Ajax speelde, was hij vrij jong. Hij was zelfs een beetje verlegen."