Van Polen valt Vermeulen bij: 'Waarom Eindhoven bij voorbaat al uitsluiten?'

Van Polen valt Vermeulen bij: 'Waarom Eindhoven bij voorbaat al uitsluiten?'

12-04-2020 22:04
62

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen is duidelijk: hij wil het seizoen uitspelen, indien dat mogelijk is. De 34-jarige verdediger kan niet wachten tot het moment dat de seinen weer op groen gaan.

Van Polen was zondagavond te gast in NOS Studio Sport en zag dat er in Duitsland en Zweden weer getraind kon worden. "Natuurlijk voel ik een beetje jaloezie, want je wil gewoon voetballen. Het duurt nu al een tijdje en ik ben aan het begin van het seizoen lang geblesseerd geweest, dus ik sta weer te popelen. Mits het uiteraard kan."

Wanneer dat zal zijn, weet niemand, ook Van Polen niet. "Dat is niet aan mij, dat is aan het RIVM en het kabinet. Maar als die groen licht geven: waarom zou het niet kunnen dan?", aldus de one club man van PEC. "Het is nog even afwachten tot eind april."

Tafelgenoot Arno Vermeulen trekt vervolgens hard van leer tegen de Eindhovense burgemeester John Jorritsma – die ook na 1 juni alle wedstrijden van PSV wil verbieden – en krijgt bijval van Van Polen. "Ik vind ook dat hij op de zaken vooruitloopt. Als wij nou groen licht krijgen en het kan... Ik zie het een beetje als een boek: als ik aan het lezen ben, wil je het slot niet missen. En dat wil je met de Eredivisie ook niet. Als het mág en kán: waarom zou het dan niet mogen? Waarom bij voorbaat al uitsluiten dat je in Eindhoven gaat voetballen?"