Zesjarig Liverpool-contract voor Bredanaar Lumu: 'Maar ze bliezen de deal af'

Zesjarig Liverpool-contract voor Bredanaar Lumu: 'Maar ze bliezen de deal af'

12-04-2020 23:21
13

Jeroen Lumu gold als toptalent bij Willem II en debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het eerste bij de Tricolores. Liverpool had hem zelfs op de korrel, maar de inmiddels 24-jarige Bredanaar hoorde op het laatste moment dat de deal tóch niet doorging.

Lumu was bijzonder dichtbij een droomtransfer, vertelt hij in de FOX Sports-documentaire In de voetsporen van Frenkie & Virgil. "Ik had ze aan de lijn, zesjarig contract. Maar later zeiden ze dat het niet door was gegaan: ik kreeg niet de exacte reden waarom het niet door was gegaan." Dat zou een half jaar later pas gebeuren. "Het management wilde meer commissiegeld dan dat ze al kregen. Toen heeft Liverpool gezegd: ja, dat gaan we niet doen. Je kunt hier zoveel krijgen... Toen hebben ze de deal afgeblazen."

Het enfant terrible kon zijn vliegende start bij Willem II geen vervolg geven en begon vervolgens aan een grillige loopbaan: na avonturen in Bulgarije, Oostenrijk, Turkije, India, Roemenië en Portugal streek hij neer bij FC Saburtalo in Georgië. Zijn oude jeugdtrainer Robby Hendriks betreurt het carrièreverloop van Lumu. "Met zijn kwaliteiten had hij één van de beste spelers in Europa kunnen worden", klinkt het. "Als je zó veel potentie hebt en je kan dat op deze leeftijd niet meer aan de wereld laten zien, dan is dat hartstikke zonde."