'Guardiola wil extra aanvallende opties en denkt aan Ajax-parel Hansen'

'Guardiola wil extra aanvallende opties en denkt aan Ajax-parel Hansen'

13-04-2020 13:48
189

Manchester City heeft de pijlen gericht op Ajax-parel Sontje Hansen. De waarde van de zeventienjarige aanvaller wordt geschat op een kleine zeven miljoen euro. Het contract van Hansen bij Ajax loopt in 2021 af.

Volgens kwaliteitskrant The Guardian denkt Man City-manager Pep Guardiola aan extra aanvallende opties en is hij gecharmeerd van Hansen. De club houdt rekening met een vertrek van Sergio Aguëro volgend jaar. Gabriel Jesus wordt intern gezien als de opvolger van de Argentijn, maar toch denkt City vooruit, vooral omdat ook Leroy Sané in verband wordt gebracht met een vertrek. Hij staat op het lijstje bij Bayern München.

Volgens The Guardian heeft Man City Hansen meerdere keren gescout. Hij kwam in actie op het WK O17 met Oranje in Brazilië en in de UEFA Youth League met Ajax O19. Hansen wordt geroemd om zijn slimme en snelle spel en zijn vermogen om zowel aan de buitenkanten als in het centrum te spelen. Daar is Guardiola erg van gecharmeerd. 

Man City heeft geen vrij spel, want naar verluidt volgen ook AC Milan, Internazionale, Juventus en RB Leipzig de verrichtingen van Hansen, die in november de Gouden Schoen kreeg omdat hij met zes goals topscorer werd op het WK.

Hansen maakte in december zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong Ajax en debuteerde vijf dagen later voor Ajax 1 in de bekerwedstrijd tegen Telstar.