Tottenham Hotspur buigt na felle kritiek en draait maatregelen terug

Tottenham Hotspur buigt na felle kritiek en draait maatregelen terug

13-04-2020 15:15
11

Tottenham Hotspur heeft besloten geen gebruik te maken van het noodpakket van de Britse regering en al het personeel honderd procent van hun salaris uit te betalen voor april en mei. Alleen bestuursleden zullen gekort worden op hun salaris.

De beslissing van Tottenham volgt op felle kritiek over het eerdere besluit om alle niet-spelerslonen met twintig procent te verlagen en gebruik te maken van de regeling waarbij de overheid inspringt om het restant van het salaris uit te betalen. 'We zijn ons ervan bewust dat veel supporters kritiek hebben geuit op dit besluit', schrijft de club nu in een verklaring.

Meerdere Premier League-clubs zijn al teruggekomen op het besluit om deel te nemen aan het Coronavirus Job Retention Scheme (CJRS), omdat zij beticht werden van het profiteren van maatregelen die voor kwetsbaren bedoeld zijn. "We wilden niets anders doen dan maatregelen nemen om banen te beschermen terwijl de club zou zoeken naar andere manieren om zelfvoorzienend te zijn in onzekere tijden", legt voorzitter Daniel Levy in de verklaring uit.

Tottenham Hotspur heeft als eerste Premier League-club nu zijn stadion opengezet voor het uitvoeren van testen bij zorgmedewerkers en hun families. Bovendien zullen enkele ziekenhuisafdelingen worden overgeplaatst naar het stadion, zodat er in het ziekenhuis zelf meer plaats is voor coronapatiënten.