Nul wedstrijden in een jaar voor Heerenveen: 'De trainer vond een ander beter'

Nul wedstrijden in een jaar voor Heerenveen: 'De trainer vond een ander beter'

13-04-2020 19:17
11

SC Heerenveen versterkte zich in januari van vorig jaar met Andreas Skovgaard, maar de 22-jarige Deense verdediger maakte zijn debuut in de hoofdmacht nog niet. Toch heeft hij geen spijt van zijn overstap van het Deense FC Nordjsaelland naar de Eredivisie. Skovgaard speelt momenteel op huurbasis voor Örebro SK.

Skovgaard werd in 2019 binnengehaald door Heerenveen. "Het afgelopen jaar was een beetje raar. Ik heb geen wedstrijden gespeeld en daarom dacht ik dat het beter was om verhuurd te worden", zegt Skovgaard tegen Bold. 

"De trainer vond dat er iemand beter was dan ik en veranderde ook weinig in het elftal, dus het was lastig om me in de ploeg te spelen. Niet alles ging goed, maar de grote verandering bleef uit. Ik had graag meer gespeeld, maar helaas."

Skovgaard is niet vergeten waarom hij naar Nederland is gekomen. "Ik ben gekomen om te spelen, maar dat is niet gelukt. Wat het aantal wedstrijden betreft is het een teleurstelling, maar er komt meer bij kijken. Hoewel ik nog niet geslaagd ben bij Heerenveen heb ik geleerd van de stap van Denemarken naar het buitenland. Ik ben in een land terechtgekomen waarvan ik de taal niet spreek en dat me veel uitdagingen heeft geboden. Ik heb daar veel van geleerd."