Derksen: 'Snap niet dat PSV-directeur Gerbrands zich gek heeft laten maken'

Derksen: 'Snap niet dat PSV-directeur Gerbrands zich gek heeft laten maken'

14-04-2020 06:47 Laatste update: 08:04
39

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de manier waarop Mark van Bommel is ontslagen door PSV. Hij neemt het algemeen directeur Toon Gerbrands kwalijk.

"Ik hoor uit welingelichte bronnen dat er vier clubs bij hem geïnformeerd hebben, maar hij wil niet tijdens het seizoen instromen. Hij wil aan een nieuw seizoen beginnen", zegt Derksen bij Veronica Inside

"Ik heb me nogal druk gemaakt over de wijze waarop Van Bommel is ontslagen door PSV. Hij is als de grote schuldige en boosdoener neergezet. Ik vind dat de directie van PSV die beslissing veel te snel genomen heeft en vind het ook ongehoord dat de carrière van een PSV-icoon om zeep geholpen is", verdedigt Derksen Van Bommel. "Als hij de tijd had gehad was Bayern München waarschijnlijk zijn volgende club geweest. Nu moet je helemaal opnieuw beginnen."

"Mark heeft heel domme dingen gedaan, maar ik zag wel altijd dat er een trainer in hem schuilt. Ze zijn bij PSV razend enthousiast over hem als veldtrainer, maar ze ergerden zich eraan dat hij lekte naar bevriende journalisten. Maar zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. Ik snap niet dat Toon Gerbrands, die ik altijd een heel verstandige man vind, zich zo gek heeft laten maken door de rvc. Ik vond het niet aantoonbaar dat Van Bommel de kwade genius achter de slechte resultaten was."