De Boer: 'Als het bij deze klachten was gebleven had ik corona wel willen hebben'

De Boer: 'Als het bij deze klachten was gebleven had ik corona wel willen hebben'

14-04-2020 07:08
32

Frank de Boer voelde zich lang niet lekker en heeft zich laten testen op het coronavirus. Gelukkig voor hem was de test negatief. Ook zijn assistent Orlando Trustfull vertoonde griepverschijnselen.

De Boer zat thuis en nam contact op met de clubarts van Atlanta United, nadat hij volgens het AD 'snotterig, rillerig en zes dagen aan de diarree' was. "Onze 'hoofd performance coach' was eerder flink ziek geweest toen corona nog nauwelijks in Amerika was", zegt De Boer in het Algemeen Dagblad.

"En onze keeperstrainer en Orlando Trustfull, mijn assistent, waren ook niet lekker. Daarom besloten we dat ik me zou laten testen. Maar de uitslag was negatief." Aan de ene kant is De Boer daar blij om. "Maar anderzijds: als het bij deze klachten was gebleven, dan had ik het wel willen hebben, ­corona. Dan was ik nu immuun ­geweest."

De Boer heeft de Eredivisie-discussie vanuit Amerika meegekregen. Hij hoopt dat er uitgespeeld kan worden, mits dat verantwoord is. "Als je kunt uitspelen, zou dat het mooiste zijn. Een kampioen aanwijzen op het veld, dat is toch waar je op hoopt in sport. Flatten the curve, dat is overal ter wereld de magische spreuk. In Nederland begin je dat afvlakken te zien, begrijp ik. Dus wie weet."

Amerika is een van de meest zwaargetroffen landen ter wereld. Al ruim 23000 mensen zijn daar aan het coronavirus overleden.