Duidelijke mening De Boer over verplicht inleveren salaris: 'Vind ik niet kunnen'

Duidelijke mening De Boer over verplicht inleveren salaris: 'Vind ik niet kunnen'

14-04-2020 07:21
27

Veel spelers ter wereld leveren vrijwillig of verplicht salaris in nu de clubs getroffen worden door het coronavirus. Ronald de Boer vindt dat de speler altijd zelf moet bepalen of hij dat wil.

Dat bepaalde spelers miljoenen verdienen is voor De Boer geen reden om het inleveren van salaris verplicht te maken. Hij legt de bal altijd bij de speler. "Dat vind ik geen reden. We moeten niet denken dat alle voetballers miljonair zijn. Dat is totaal niet het geval", zegt De Boer bij Jinek.

"Messi en Ronaldo kunnen makkelijk een miljoen weggeven, terwijl tien procent van het salaris weggeven vreselijk veel geld is voor een speler van FC Emmen. In Spanje is het wettelijk bepaald, maar in Engeland niet. Zij leggen het een beetje op aan de spelers en dat vind ik eigenlijk niet kunnen", zegt De Boer.

De Boer vindt dat clubs met de spelers in gesprek moeten gaan en ze om een gunst moeten vragen. "Zo moet je het brengen en niet dat je even salaris afpakt. Er zijn zoveel mensen in het vastgoed die miljoenen hebben. Gaan we het daar ook aan vragen?"