Breaking news

Arnesen zet in op nieuwe koers bij Feyenoord: breuk met Advocaat dreigt'

Vreven weigert amateurs: 'Te hard gewerkt, te veel succes gehad'

Vreven weigert amateurs: 'Te hard gewerkt, te veel succes gehad'

Gepubliceerd: dinsdag 14 april 2020 om 07:40di 14-04-2020 om 07:40

Stijn Vreven is in een boze droom terechtgekomen. Vijf maanden geleden werd hij aangesteld als trainer van Sporting Lokeren, maar de club dreigt nu failliet te gaan. Vreven had niet kunnen voorspellen dat dit hem zou overkomen.

Lokeren verkeert al langer in financiële problemen en kreeg van de Belgische bond extra tijd om de boel op orde te krijgen. De club sprak met een investeerder, die vijf miljoen euro moest bijleggen, maar uiteindelijk de stekker eruit trok. Naar verluidt kreeg alleen Vreven nog betaald van de club. De overige spelers, waaronder Nederlander Guus Hupperts, kregen niets meer. Het stadion zat op slot en was alleen nog toegankelijk voor de conciërge.

Dat Lokeren voor volgend seizoen geen licentie heeft gekregen komt bij Vreven niet als een verrassing. "Het tegendeel was pas opmerkelijk geweest", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. 

"Ik heb de voorzitter ondertussen al meer dan een maand niet meer gesproken. Hij had toen 'goed nieuws', een akkoord met een overnemer. Tja... Het minste dat je kan zeggen is dat ik me dit avontuur helemaal anders had voorgesteld. Pas op, ik was er graag, ondanks alles. Ik zag mogelijkheden, het is en blijft een mooie club. Met de juiste visie en structuur is veel mogelijk."

De kans bestaat dat Lokeren terug wordt gezet naar de amateurs, maar dan zonder Vreven. De oud-trainer van NAC Breda hoopt op dat scenario, omdat Lokeren dan in ieder geval blijft voortbestaan, maar "ik heb te hard gewerkt en te veel succes in mijn carrière gehad om terug te gaan naar amateurs. Ik heb voor mezelf geen plan B, nee. Ik bereid me voor op de wachtzaal."

Vreven blijft beschikbaar voor Lokeren, mocht de club alsnog in de competitie blijven.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws