Albers: 'De bedragen die Ajax vraagt zijn reëel, hebben ze netjes gedaan'

Albers: 'De bedragen die Ajax vraagt zijn reëel, hebben ze netjes gedaan'

14-04-2020 09:26
96

De toekomst van Donny van de Beek is nog altijd onduidelijk. Zaakwaarnemer Guido Albers laat aan Voetbal International weten dat alles open ligt, ook een langer verblijf bij Ajax. 

Real Madrid heeft interesse in Van de Beek, net als andere clubs. "Niemand weet het op dit moment. De interesse van meerdere clubs is bekend en is er al lange tijd", zegt Albers. "We zullen de komende weken wel zien wat er uit gaat komen. Ik durf en kan daar gewoon niets over te zeggen. De situatie zal per club anders geworden zijn. Daar moeten we goed naar kijken."

"Het positieve is dat hij er overal zeer goed opstaat", zegt Albers. "Donny maakt een keuze op zijn gevoel. Dat zal hij altijd blijven doen. Dat deed hij vorig jaar en deze zomer ook. Ajax is nog steeds de club waar hij als jonge speler naartoe is gekomen en het is geen straf om voor Ajax te spelen. Dat zal hij ook meenemen in z'n overweging. Dit biedt ook weer kansen voor clubs die wellicht dachten dat ze geen kans meer hadden en nu weer op de deur kloppen. Ik maak me over hem geen zorgen."

De kans dat Ajax door de coronacrisis ineens minder geld vraagt voor Van de Beek is volgens Albers klein. Er werd gesproken over een bedrag van rond de 55 miljoen euro. "Ik denk dat Ajax z'n standpunt niet verandert. Ze zijn heel reëel geweest en goed geweest voor Donny om te zorgen dat hij een transfer zou kunnen maken."

"De bedragen die Ajax vraagt zijn heel reëel, dus dat hebben ze heel netjes gedaan. Daar zijn we blij mee. Ik voorzie geen problemen omdat Ajax altijd netjes is geweest voor Donny en dat altijd zal blijven."