Albers voorspelt grote verandering: 'Ruilen wordt nieuwe transfermarkt'

Albers voorspelt grote verandering: 'Ruilen wordt nieuwe transfermarkt'

14-04-2020 12:48
32

Guido Albers verwacht dat er voorlopig weinig transfers zullen plaatsvinden nu de coronacrisis de wereld in de houdgreep heeft. De zaakwaarnemer voorspelt wel meer huurtransfers en ruiltransfers.

"Je gaat veel minder transfers zien, dat kan niet anders", zegt Albers tegen Voetbal International. "De grote clubs zullen de spelers proberen te behouden. Van daaruit gaan ze bouwen en proberen ze zich te versterken, maar hele gekke bedragen zullen we normaal gesproken niet zien. Dat is maatschappelijk niet te verkopen. Ik kan me daar niets bij voorstellen als er mensen thuiszitten en werkloos zijn geworden."

Maar uitsluiten wil Albers het ook niet. "Ik heb het al vaker gezegd: ik denk dat ruilen de nieuwe transfermarkt wordt. Clubs proberen er met elkaar uit te komen waardoor de feitelijke geldstromen niet plaats hoeven vinden."

"Misschien wel met twee of drie clubs. Het is gewoon ruilhandel. Daarom hoeven er geen bedragen en bankgaranties op tafel te komen, want die zullen moeilijker verkrijgbaar zijn. Ik verwacht ook veel huurtransfers."