'Contract van oude krijger Aduriz (39) verlengd tot uitgestelde finale'

'Contract van oude krijger Aduriz (39) verlengd tot uitgestelde finale'

14-04-2020 16:13
13

Voetbalveteraan Aritz Aduriz gaat nog een paar maanden langer door dan aanvankelijk verwacht. De 39-jarige (!) spits van Athletic Bilbao zou eigenlijk aan het einde van het seizoen stoppen, maar wil in ieder geval de bekerfinale tegen streekrivaal Real Sociedad nog meespelen.

Die eindstrijd zou aanvankelijk op 18 april gespeeld worden, maar is voorlopig uit de planning gehaald, door de uitbraak van het coronavirus. Áls de finale nog wordt ingehaald, zal dat na 1 juli zijn. Volgens Marca hebben Athletic en Aduriz inmiddels besloten om het aflopende contract van de spits te verlengen tot de datum waarop de Copa del Rey-finale wordt gespeeld.

Aduriz debuteerde in 2002 in de hoofdmacht van Athletic en keerde in 2012 terug in San Mamés, na enkele omzwervingen: in totaal staat hij op 405 wedstrijden en 172 goals namens de Basken. Dit seizoen scoorde de routinier alleen op de eerste speeldag tegen FC Barcelona: Aduriz verpestte het Primera División-debuut van Frenkie de Jong toen met een schitterende omhaal.