Record: zoektocht naar Onana-opvolger brengt Ajax opnieuw in Lissabon

Record: zoektocht naar Onana-opvolger brengt Ajax opnieuw in Lissabon

14-04-2020 17:26
55

De opvolger van Andre Onana zou wellicht uit Portugal kunnen komen. Volgens Record staat Sporting Portugal-doelman Luís Maximiano in de belangstelling van een fors rijtje clubs, waartoe ook Ajax behoort.

Internazionale en Ajax zijn de meest prominente clubs die Maximiano zouden volgen. De 21-jarige doelman is sinds kort de eerste keus onder de lat bij Sporting: op 28 november mocht Maximiano keepen in de Europa League-wedstrijd tegen PSV en daarna heeft hij zijn plek niet meer afgestaan. Zijn sterke prestaties hebben dus interesse gewekt, maar Sporting heeft volgens Record goede hoop dat het de beloftevolle doelman binnenboord kan houden: de jeugdinternational heeft een aanbieding gekregen om zijn tot 2023 lopende contract te verlengen.

Ajax moet na dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid afscheid nemen van Onana, die door L'Équipe al aan Paris Saint-Germain is gelinkt. De Amsterdammers hebben momenteel al een Portugese keeper rondlopen in de persoon van Bruno Varela: vooralsnog is het echter niet duidelijk of Ajax de Benfica-huurling definitief over wil nemen. Rond de jaarwisseling werd Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge al met Ajax in verband gebracht.