'390 miljoen euro bij elkaar: overname van Newcastle United nadert voltooiing'

'390 miljoen euro bij elkaar: overname van Newcastle United nadert voltooiing'

14-04-2020 18:04
31

Newcastle United staat aan de vooravond van een grootse overname, melden Sky Sports en The Telegraph. Eigenaar Mike Ashley is volgens de Britse media in vergevorderde gesprekken met het bedrijf PCP Capital Partners en het Saudi Public Investment Fund.

Mede dankzij de bijdrage uit Saudi-Arabië is er ruim 390 miljoen euro bij elkaar gebracht en is de overname bijna een feit. The Telegraph verwacht zelfs dat het nieuws spoedig wereldkundig gemaakt kan worden, maar Sky Sports houdt nog een slag om de arm: Newcastle United is door het medium om een reactie gevraagd, maar onthoudt zich van commentaar. Ashley zit bovendien voorlopig vast in de Verenigde Staten, waar het coronavirus in rap tempo om zich heen heeft gegrepen.

De huidige eigenaar werd in 2007 grootaandeelhouder van The Magpies, maar heeft de harten van de fans nooit kunnen veroveren. Newcastle United degradeerde in de tussentijd twee keer naar het Championship en het St. James' Park werd omgedoopt tot de Sports Direct Arena, vernoemd naar het bedrijf van Ashley. De investeerder probeerde in 2008 al om de club te verkopen, vanwege een massale protestactie van de fans.