Jonge Ajacieden zien pirouette van Tadic: 'En die spelers zijn ook op de Toekomst'

Jonge Ajacieden zien pirouette van Tadic: 'En die spelers zijn ook op de Toekomst'

14-04-2020 21:50
74

Vaak wordt het publiek in de Johan Cruijff Arena voorafgaand aan een competitiewedstrijd vermaakt door een speler uit de jeugd van de Amsterdammers. De talentvolle spelertjes houden de bal duizenden keren hoog en dat is volgens jeugdtrainer Rik Verhage geen toeval.

Het hooghouden is het eindresultaat van specifieke training in de Amsterdamse jeugdopleiding. "We willen dat spelers met verschillende soorten ballen trainen, omdat hun motoriek hierdoor beter wordt", legt Verhage uit op de website van Ajax. "Onderzoeken hebben bewezen dat spelers zich op deze manier beter ontwikkelen. We bieden ook per leeftijdscategorie andere vormen en oefeningen aan. We willen een op maat gemaakt programma aan de jeugdspelers bieden."

Ook worden Dusan Tadic en Naçi Ünüvar als voorbeeld genomen voor de jonge Ajacieden. Zo komt de pirouette van de Serviër tegen Real Madrid vaak voorbij en is de passing met buitenkant voet van Ünüvar een inspiratiebron voor veel talentjes. "Doordat we de beelden van Ajax-spelers laten zien, is het allemaal wat dichterbij voor de jeugdspelers. Ze zien jongens als Tadic en Ünüvar ook elke dag op de Toekomst. Dat helpt mee."