Juventus heeft Zweeds goud in handen: 'Doet me heel erg denken aan Arjen Robben'

Juventus heeft Zweeds goud in handen: 'Doet me heel erg denken aan Arjen Robben'

14-04-2020 22:40
8

Dejan Kulusevski zou zomaar eens een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan in de Serie A, denkt de Zweedse bondscoach Janne Andersson. De negentienjarige aanvaller met Noord-Macedonische roots doet volgens Andersson denken aan Arjen Robben en is al vastgelegd door Juventus.

Atalanta Bergamo verhuurt Kulusevski dit seizoen aan Parma en verkocht hem vlak na de jaarwisseling voor 35 miljoen euro aan Juventus: La Vecchia Signora stalde hem direct weer bij Parma, maar de enkelvoudig Zweeds international mag volgend seizoen voor zijn kans gaan in Turijn. "Hij is nog jong, maar ik hoop dat hij zich zal aanpassen bij Juventus. Als bondscoach hoop je natuurlijk altijd dat je spelers op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Ik ben benieuwd hoe hij in tactisch opzicht zal groeien, maar ik denk dat hij wel kan wennen aan het systeem van Juventus", aldus Andersson in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

De jongeling – door Atalanta uit de jeugdopleiding van Brommapojkarna weggeplukt – heeft in de Serie A al veel indruk gemaakt met zijn snelheid en wendbaarheid. "Met zijn snelheid, zijn controle en zijn doelgerichtheid doet hij me heel erg denken aan Arjen Robben", aldus de Zweedse bondscoach. "Als hij zo door blijft gaan, kan hij nog jarenlang mee met de nationale ploeg."