Bizar: Guangzhou ontslaat Chinese sterspeler na veranderen letter op kentekenplaat

Bizar: Guangzhou ontslaat Chinese sterspeler na veranderen letter op kentekenplaat

15-04-2020 08:37
32

Een opmerkelijk verhaal uit China: de Chinese international Yu Hanchao is door zijn club Guangzhou Evergrande ontslagen, nadat op video werd vastgelegd dat hij de kentekenplaat op zijn Mercedes-Benz voor een deel verhulde.

Op de beelden is te zien dat de speler de letter 'E' veranderde in de letter 'F'. In Guangzhou mogen auto's van buiten de stad slechts vier dagen op rij in de stad rijden. De auto van Yu Hanchao is echter geregistreerd in Liaoning, 2700 kilometer van Guangzhou vandaan. Door de 'E' in de 'F' te veranderen hoopte hij de radarcontrole te slim af te zijn. Omdat de international dit op een van de drukste straten van de stad deed, kwam hij er echter niet mee weg.

De 33-jarige Yu Hanchao, die 49 interlands voor de Chinese nationale ploeg heeft gespeeld, is gearresteerd door de politie en inmiddels dus ook ontslagen door Guangzhou Evergrande, de rivaal van het Guangzhou R&F waar Giovanni van Bronckhorst trainer is. De club heeft een verklaring opgesteld waarin staat dat de buitenspeler de clubregels 'zwaar heeft overtreden'. Yu zal nog veertien dagen in de cel moeten zitten en een boete van 600 euro moeten betalen.