Veldwijk vol onbegrip over Fraser: Ik voelde helemaal geen respect meer

Veldwijk vol onbegrip over Fraser: "Ik voelde helemaal geen respect meer"

15-04-2020 08:59 Laatste update: 09:04
37

Lars Veldwijk houdt een slecht gevoel over aan zijn laatste periode bij Sparta. Na de Afrika Cup met Zuid-Afrika vorig jaar zomer was zijn relatie met trainer Henk Fraser opeens heel anders, zo vertelt de huidige spits van Jeonbuk Hyundai in Voetbal International.

"Ik begreep goed dat ik de eerste wedstrijden niet zou spelen, want ik had vijf, zes weken voorbereiding gemist. Dat was het probleem niet. Maar de manier waarop de trainer me behandelde was heel anders dan daarvoor", zegt Veldwijk in het weekblad. "Ik voelde helemaal geen respect meer. Gesprekken liepen ineens totaal niet meer. Tegen Feyenoord scoorde ik als invaller. De drie wedstrijden daarna deed ik dat nóg twee keer. Conditioneel was ik al die tijd ook nog heel goed gebleven, want ik had maar vijf dagen vakantie gehad. Dus het leek me niet meer dan normaal dat ik mijn plekje ook weer terug zou krijgen. Dat gebeurde niet."

Uiteindelijk was het voor Veldwijk duidelijk dat hij moest vertrekken bij Sparta, maar ook dat verliep niet soepel. "De transfersom die ik moest opbrengen, was een probleem voor andere clubs. Dat Fraser ineens vergeten leek wat we het seizoen ervoor samen bereikt hadden, hoe ik hem had geholpen als spits en als aanvoerder, raakte me. In plaats van loyaliteit kreeg ik een dolk in mijn rug", aldus Veldwijk, die halverwege januari de overstap naar het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai maakte.