Fraser countert felle Veldwijk: Wat je privé doet, interesseert mij geen reet

Fraser countert felle Veldwijk: "Wat je privé doet, interesseert mij geen reet"

15-04-2020 10:11
93

Henk Fraser is niet onder de indruk van de stevige uitspraken van Lars Veldwijk. De 28-jarige spits, die afgelopen winter Rotterdam verliet voor het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai, haalde in een interview met Voetbal International uit naar de Sparta-trainer.

Veldwijk miste waardering van Fraser, nadat hij Sparta vorig seizoen nog met 24 doelpunten naar Eredivisie-promotie had geleid. De trainer heeft geen zin in een 'welles/nietes-verhaal'. "Ik wil wel een paar dingen kwijt", countert hij in gesprek met VI. "Allereerst moet ik Lars een compliment maken. Hij heeft gedaan waarvoor we hem gehaald hebben. Daarmee heeft hij de club, het team en ook mij absoluut geholpen."

Volgens Fraser moet Veldwijk echter 'niet vergeten waar hij vandaan komt'. "Wij hebben Lars weer een platform gegeven. Daardoor heeft hij uiteindelijk ook een transfer kunnen maken naar Zuid-Korea. Inhoudelijk kan ik op zijn kritiek volgens mij met één opmerking volstaan: Ragnar Ache en Halil Dervisoglu hebben Lars simpelweg ingehaald. Mede tijdens zijn afwezigheid in de zomer, hebben die jongens hun kans gepakt. Dát is de kern van het verhaal."

"Lars legt nu de link met zijn privéleven, dat ik daar moeite mee zou hebben. Maar niets is minder waar. Als ik naar mezelf kijk, is dat misschien wel een punt waarin ik niet zo goed ben als trainer. Ik ben totaal niet geïnteresseerd in het uitgaansleven van mijn spelers. Ik heb geen Instagram en al die andere onzin, ik volg het niet en het boeit me niet", benadrukt Fraser. "Wat je privé doet, interesseert mij geen reet. Als je maar presteert tijdens trainingen en wedstrijden, dat is het enige wat telt. Tot slot, neem van mij aan: er is geen trainer die zijn beste speler ernaast zet."