'FC Barcelona halveert vraagprijs naar 60 miljoen euro en vindt géén koper'

'FC Barcelona halveert vraagprijs naar 60 miljoen euro en vindt géén koper'

15-04-2020 10:40
32

FC Barcelona raakt Ousmane Dembélé aan de straatstenen niet kwijt. De blessuregevoelige Fransman mag voor 60 miljoen euro vertrekken, maar geen enkele club is bereid dat bedrag te betalen.

Barça zit door de coronacrisis in de financiële problemen en wil - om de komst van onder meer Lautaro Martínez en Neymar mogelijk te maken - een aantal grootverdieners verkopen. Dembélé (22) staat naar verluidt op de transferlijst, maar veel interesse is er niet.

Niemand wil volgens Marca voldoen aan de vraagprijs van 60 miljoen euro. Dat is opvallend, omdat Barça tweeënhalf jaar geleden nog 125 miljoen voor hem betaalde aan Borussia Dortmund. Sinds zijn toptransfer wordt Dembélé achtervolgd door blessureleed. Door een gescheurde hamstring ligt hij er opnieuw zes maanden uit.

Het feit dat geen enkele club miljoenen wil spenderen aan Dembélé, kan ook niet los worden gezien van de grote onzekerheid die het coronavirus heeft veroorzaakt. Grote clubs houden voorlopig de hand op de portemonnee. Dembélé ligt nog twee jaar vast in Camp Nou.