Geen toekomst bij PSV na aanstelling van Schmidt: Dat zag ik al aankomen

Geen toekomst bij PSV na aanstelling van Schmidt: "Dat zag ik al aankomen"

15-04-2020 11:43 Laatste update: 11:57
68

Wim Rip vertrekt aan het einde van het seizoen bij PSV. De videoanalist (59) is niet compleet verrast door het feit dat hij het veld moet ruimen.

PSV maakt eind maart bekend dat het aflopende contract van Rip niet wordt verlengd. De Eindhovense club wil onder de nieuwe trainer Roger Schmidt een nieuwe weg inslaan. "Dat zag ik al aankomen", reageert Rip in gesprek met de Gelderlander.

"In de voetballerij zijn we allemaal passanten. Ik ben wel teleurgesteld. Ik heb achttien jaar bij NEC gewerkt. Als trainer, als scout en videoanalist. Acht jaar bij PSV. Bert van Marwijk haalde mij bij het Nederlands elftal, bij de nationale ploegen van Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Ik heb de kennis, de vaardigheid, de knowhow, de expertise."

Rip was in december 2017 landelijk nieuws door een griezelig incident tijdens de uitwedstrijd van PSV tegen FC Groningen: de Wageninger kreeg een hartinfarct en moest op de tribune gereanimeerd worden. Rip kroop door het oog van de naald en kon uiteindelijk zijn werkzaamheden hervatten.