Van Gaal-miskoop wil niet terug naar United: 'Liefst blijf ik nog maanden hier'

Van Gaal-miskoop wil niet terug naar United: 'Liefst blijf ik nog maanden hier'

15-04-2020 15:22 Laatste update: 15:26
3

Marcos Rojo ziet een terugkeer naar Manchester United niet zitten. Afgelopen winter maakte de Argentijnse verdediger op huurbasis de overstap naar Estudiantes, maar hij kwam pas één keer in actie voor zijn jeugdliefde.

Rojo werd achtervolgd door blessureleed en eenmaal fit, gooiden de gevolgen van het coronavirus roet in het eten. Als het aan de dertigjarige verdediger ligt, keert hij deze zomer - zoals eigenlijk afgesproken - niét terug naar Old Trafford.

"Ik wil met Manchester United in gesprek om het over een langere huurperiode te hebben. Het liefst blijf ik nog zes maanden hier", laat Rojo weten in het radioprogramma Estudiantes Y Su Gente. "Het zou me immens veel pijn doen als ik de club moet verlaten, terwijl ik zo weinig heb kunnen betekenen. Nu ik fit ben, wil ik weer spelen."

Rojo kwam in 2014 op voorspraak van de toenmalige manager Louis van Gaal naar Manchester United, maar werd op Old Trafford nooit een onomstreden basiskracht. De 59-voudig international van Argentinië keerde eind januari na tien jaar terug naar jeugdliefde Estudiantes.