'Ik blijf ervan overtuigd dat ADO Den Haag het zou hebben gered met Pardew'

'Ik blijf ervan overtuigd dat ADO Den Haag het zou hebben gered met Pardew'

15-04-2020 17:47 Laatste update: 17:59
34

Het is onduidelijk of er dit seizoen nog gevoetbald kan worden, maar ADO Den Haag hád zichzelf op eigen kracht kunnen redden. Dat stelt Hui Wang, de Chinese baas van de nummer zeventien van de Eredivisie, in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Een incompleet seizoen, dat telt eigenlijk niet; op zo’n manier iets bereiken, voelt toch anders", zegt Wang over eventuele handhaving. "Hoewel het dit jaar niet altijd heeft meegezeten en we er momenteel slecht voor staan in de Eredivisie, heb ik er vertrouwen in dat ADO Den Haag zich op de normale manier ook zou hebben weten te handhaven. Daarvoor hadden we nog acht wedstrijden de tijd gehad."

Wedden

Meer odds

Het heeft ADO dit seizoen ontbroken aan geluk, vindt de ADO-eigenaar. "Al is dat natuurlijk niet de belangrijkste oorzaak voor de situatie waarin ADO Den Haag verzeild is geraakt. We maken nu de fouten uit het verleden goed, want als ik eerlijk moet zijn, betalen we noodgedwongen de prijs voor de beslissingen die de beleidsbepalers in de voorgaande seizoenen hebben genomen."

Over trainer Alan Pardew, die ADO niet op de rails kreeg na de winterstop, heeft Wang niets te klagen. "Met Alan Pardew hebben we een first class trainer in huis gehaald. Ik heb ontzettend veel respect voor wat hij in het verleden heeft gepresteerd. Ik blijf ervan overtuigd dat ADO Den Haag het zou hebben gered."