Braziliaanse oud-spits wil Feyenoord helpen: Ik heb geweldige spelers opgeleid

Braziliaanse oud-spits wil Feyenoord helpen: "Ik heb geweldige spelers opgeleid"

15-04-2020 18:10
31

Wanderson de Paula Sabino, beter bekend als Somália, wil zijn oude club Feyenoord helpen. De Braziliaan speelde slechts 29 duels voor de Rotterdammers, maar schoot de club in het seizoen 1999-2000 ten koste van Rosenborg BK wel naar de volgende ronde van de Champions League.

Somália mocht verder dan geen daverend succes zijn geweest in De Kuip, hij bewaart nog altijd goede herinneringen aan Feyenoord. "Ik zou graag iets terugdoen voor de club. Een samenwerking met onze stichting en onze projecten is een mooie kans", zegt de boomlange oud-spits tegen ELF Voetbal. "Ik kan Feyenoord helpen met hun scouting in Brazilië."

"Ik heb geweldige voetballers opgeleid", laat Somália weten. "Jongens die nu spelen bij clubs als Flamengo, Américo Mineiro, Atlético Mineiro, Cruzeiro, Grêmio en Fluminense." Hij hoopt dan ook op een telefoontje uit Rotterdam-Zuid. "Ik zou graag een gesprek met Feyenoord aangaan. Waarom niet? Ik kan spelers uit Brazilië de kans bieden zich in Rotterdam te bewijzen. Er is talent genoeg. Ik heb in Brazilië bewezen dat ik daarvoor een goed oog heb. Hopelijk is de club me niet vergeten."