Update: Hansen reageert op interesse: 'Ajax moet me eerst een contract aanbieden'

Update: Hansen reageert op interesse: 'Ajax moet me eerst een contract aanbieden'

15-04-2020 22:29 Laatste update: 16-04-2020 10:12
64

Sontje Hansen staat niet alleen in de belangstelling van Manchester City. Volgens het Algemeen Dagblad zijn ook Juventus, Internazionale en RB Leipzig bijzonder geïnteresseerd in de zeventienjarige groeibriljant van Ajax.

Dinsdag meldde de Engelse krant The Guardian al dat Manchester City verregaande interesse heeft in Hansen, maar het AD weet nu te melden dat ook Juventus, Internazionale en Red Bull Leipzig de jonge aanvaller hoog op het transferlijstje hebben staan. Hansen, op dit moment 17 jaar oud, maakte zijn debuut al voor Ajax en speelde zich ook in de kijker op het WK Onder 17 in Brazilië. Hansen werd daar gedeeld topscorer van het toernooi.

Het is aan Ajax om Hansen binnenboord te houden. Dat kan door het talent op 18 mei, zijn achttiende verjaardag, direct een nieuw contract aan te bieden. De huidige verbintenis van Hansen loopt op dit moment nog door tot medio 2021. Als de Amsterdammers hun talent langer in de hoofdstad willen houden is haast en doortastendheid geboden.

Update: Hansen heeft op in een Instagram Live op zijn persoonlijke account gereageerd op de geruchten die hem aan diverse buitenlandse clubs linken. De Ajax-aanvaller benadrukt dat er nog niets zeker is. "Ik weet niet wat het plan is van Ajax", zegt hij. "Ik heb nog een jaar contract. Ze moeten me eerst een contract aanbieden, dan pas kan ik kiezen."