'De keuze waar ik het meest spijt van heb is dat ik Kevin Strootman weg liet gaan'

'De keuze waar ik het meest spijt van heb is dat ik Kevin Strootman weg liet gaan'

15-04-2020 22:05
21

Eusebio di Francesco, voormalig trainer van AS Roma, heeft er spijt van dat hij Kevin Strootman heeft laten vertrekken. De Nederlandse middenvelder was in augustus 2018 niet meer welkom bij de Romeinen en maakte de overstap naar Olympique Marseille.

De Fransen betaalden 25 miljoen voor Strootman, maar dat was volgens Di Francesco lang niet genoeg om het verlies van de middenvelder te compenseren. "Ik heb verkeerde keuzes gemaakt, maar de keuze waar ik het meeste spijt van heb is het vertrek van Strootman", zegt een eerlijke oefenmeester uit Pescara tegen het Italiaanse Corriere dello Sport.

De teleurstellende resultaten van Roma waren volgens Di Francesco een logisch resultaat van het vertrek van de Nederlander. "Hij is een buitengewone speler", legt de Italiaanse coach uit. "Toen hij vertrok verloren we een enorme persoonlijkheid en dat uitte zich in onze resultaten. Die waren plotseling niet constant meer."

De voormalig trainer van AS Roma, die in maart 2019 werd ontslagen, neemt zichzelf het vertrek van Strootman ook kwalijk. "Ik betreur het dat ik niet heb aangedrongen om hem te laten blijven. Ik steunde zijn besluit."